Taniec z Królową Rocka, to nowatorska oferta Fundacji EDUSA w zakresie prowadzenia warsztatów teatralno – tanecznych dla mieszkańców dzielnicy Bemowo, realizowana w 2015 roku. Projekt współfinansowany przez m. st. Warszawa.

Taniec z Królową Rocka 0

Celem projektu było stworzenie amatorskiej grupy tanecznej, która docelowo przedstawiła formę nowoczesnego spektaklu, obejmującego fabułę, muzykę i taniec pt. The Show Must Go On (Przedstawienie musi trwać). Wyreżyserowany spektakl był wystawiany na scenie w formie przedstawienia z towarzyszeniem muzyki zespołu rockowego Queen.

Grupa taneczna sukcesywnie przedstawiała zdobyte umiejętności, wpisując się w kalendarz kulturalny i sportowy dzielnicy Bemowo, przy okazji organizowanych imprez publicznych.

Taniec z Królową Rocka 1

W czasie zajęć, używane były rozmaite techniki improwizacyjne: od klasycznego impro do autorskich technik, zarówno improwizacji dramatycznej, jak i improwizacji emocjonalno-ruchowej oraz wiele zabaw i gier teatralnych, które wyzwalały mnóstwo pozytywnej energii, otwierały i świetnie integrowały grupę.

Taniec z Królową Rocka 2

„Przedstawienie musi trwać” to spektakl dla młodych i dla starszych, dających się porwać rockowej muzyce i świetnemu wokaliście, którym jest Freddie Mercury. Było to przedstawienie muzyczne dla wszystkich tych, którzy nie boją się utożsamić z frontmanem brytyjskiej grupy Queen, śpiewając z nim piosenki i dla tych, którzy nie do końca go rozumiejąc, jednak po cichu mu kibicują, także dla młodych, którzy jeszcze nie odnaleźli swojej drogi i dla dojrzałych, którzy w gąszczu obowiązków tęsknią za radosnym i beztroskim życiem.

Taniec z Królową Rocka 3

Tutaj znajdziesz wszystkie plakaty w pełnym rozmiarze
(ZIP, 0.77 MB)